Description
Een snel en eenvoudig recept voor Pepersteak zoals in een restaurant.
Ingredients
Scale
- 500 gram biefstuk, in reepjes
- 1 grote groene paprika, in reepjes
- 1 grote ui, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel plantaardige olie
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Meng biefstukreepjes met 1 eetlepel sojasaus en zwarte peper. Laat 10 minuten marineren.
- Meng de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje.
- Verhit olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur.
- Voeg biefstuk toe en bak kort tot bruin. Haal uit de pan.
- Voeg paprika, ui en knoflook toe aan de pan. Bak 2-3 minuten tot groenten zacht zijn.
- Voeg resterende sojasaus en bruine suiker toe. Roer goed.
- Voeg het maïzenapapje toe en roer tot de saus indikt.
- Doe de biefstuk terug in de pan en meng goed met de saus en groenten.
- Verwarm nog 1 minuut.
Notes
- Serveer met rijst of noedels.
- Voeg andere groenten toe naar keuze, zoals wortel of broccoli.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Wokken
- Cuisine: Aziatisch-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 18 g
- Saturated Fat: 6 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: Pepersteak, Biefstuk, Snel, Makkelijk, Restaurant stijl, Wok, Groenten