Description
Snelle blauwebesskoekjes, perfect voor een snelle traktatie.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 kopje koude boter, in blokjes
- 3/4 kopje melk
- 1/2 kopje verse blauwe bessen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom.
- Voeg boter toe en meng tot het op grof zand lijkt.
- Voeg melk toe en roer tot het net gecombineerd is.
- Vouw de blauwe bessen erdoor.
- Schep hoopjes deeg op een bakplaat.
- Bak 10-12 minuten, of tot goudbruin.
Notes
- Serveer warm.
- Lekker met boter of jam.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Bakken
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: ongeveer 150 kcal
- Sugar: ongeveer 5g
- Sodium: ongeveer 200mg
- Fat: ongeveer 6g
- Saturated Fat: ongeveer 3.5g
- Unsaturated Fat: ongeveer 2.5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 20g
- Fiber: ongeveer 1g
- Protein: ongeveer 3g
- Cholesterol: ongeveer 15mg
Keywords: blauwebesskoekjes, snelle koekjes, ontbijt, brunch, bakken, fruit