Description
Een eenvoudig en snel recept voor romige knoflookkip. Perfect voor een snelle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml slagroom
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de kipblokjes aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee tot het geurig is.
- Giet de slagroom in de pan en breng aan de kook.
- Laat de saus sudderen tot deze iets indikt.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer eventueel met verse peterselie.
Notes
- Serveer met rijst, pasta of groenten.
- Voeg extra groenten toe, zoals broccoli of spinazie, voor een completere maaltijd.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pan-gebakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 2 gram
- Sodium: 300 mg
- Fat: 25 gram
- Saturated Fat: 15 gram
- Unsaturated Fat: 10 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 5 gram
- Fiber: 1 gram
- Protein: 40 gram
- Cholesterol: 150 mg
Keywords: kip, knoflook, romig, snel, makkelijk, hoofdgerecht, dinner