Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpkin Spice Poke Cake for Thanksgiving

Feestelijke Pumpkin Spice Poke Cake Nu Simpel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur en 55 minuten
  • Yield: 12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een feestelijke pompoenpittige poke cake, perfect voor Thanksgiving.


Ingredients

Scale
  • 1 devil’s food cake mix
  • 1/2 cup (118 ml) plantaardige olie
  • 3 grote eieren
  • 1 1/2 cups (355 ml) water
  • 1/4 cup (60 ml) gesmolten boter
  • 1/4 cup (60 ml) gepureerde pompoen
  • 1/4 cup (60 ml) gecondenseerde melk
  • 1 theelepel pompoentaartkruiden
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 pakje (3.4 oz / 96 g) vanillepuddingmix
  • 1/4 cup (60 ml) koud water
  • 1 container (8 oz / 227 g) slagroom
  • Extra pompoentaartkruiden ter garnering

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (350°F). Vet een 9×13 inch bakvorm in.
  2. Bereid de cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking van de devil’s food cake mix, met de olie, eieren en water.
  3. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
  4. Bak gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  5. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm.
  6. Prik met een vork gaten over de hele cake.
  7. Meng in een kleine kom de gesmolten boter, pompoenpuree, gecondenseerde melk, pompoentaartkruiden en kaneel.
  8. Giet dit mengsel over de warme cake, zorg ervoor dat het in de gaten trekt.
  9. Klop in een aparte kom de vanillepuddingmix met het koude water tot het dik wordt.
  10. Spreid de pudding over de cake.
  11. Dek de cake af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast.
  12. Bestrijk de cake met slagroom vlak voor het serveren.
  13. Garneer met extra pompoentaartkruiden.

Notes

  • Zorg ervoor dat de cake nog warm is wanneer je het pompoenmengsel overgiet, zodat het goed in de gaten trekt.
  • Je kunt de slagroom zelf maken of kant-en-klaar gebruiken.
  • Voor een intensere pompoensmaak kun je een beetje pompoenextract toevoegen aan het puddingmengsel.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 35 g
  • Sodium: 200 mg
  • Fat: 18 g
  • Saturated Fat: 8 g
  • Unsaturated Fat: 10 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 45 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 3 g
  • Cholesterol: 40 mg

Keywords: pompoentaart, poke cake, thanksgiving, herfst, dessert, zoet