Description
Zachte en kruidige pompoen snickerdoodles, perfect voor de herfst.
Ingredients
Scale
- 2 1/4 kopjes bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel bak soda
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel kruidnagel
- 1/4 theelepel gember
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje ongezouten boter, verzacht
- 1 1/4 kopjes kristalsuiker
- 1/4 kopje pompoenpuree
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 theelepels room van wijnsteen
- 1/4 kopje kristalsuiker, gemengd met 1 theelepel kaneel
Instructions
- Klop in een middelgrote kom bloem, bakpoeder, bak soda, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en zout samen.
- Klop in een grote kom boter en 1 1/4 kopjes suiker tot het licht en luchtig is.
- Klop de pompoenpuree, ei en vanille-extract erdoor.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot goed gecombineerd.
- Koel het deeg 1 uur.
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Rol het deeg in ballen van ongeveer 2,5 cm.
- Rol de deegballen in het kaneelsuikermengsel.
- Plaats de deegballen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak 9-11 minuten, of tot de randen lichtbruin zijn.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat u ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Voor een intensere pompoensmaak, gebruik pompoenpuree in plaats van pompoen extract.
- Je kunt de koekjes versieren met een glazuur naar keuze.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte container bij kamertemperatuur.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150
- Sugar: 12g
- Sodium: 50mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 18g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 25mg
Keywords: pompoen, snickerdoodles, koekjes, herfst, kruiden