Description
Een heerlijke en eenvoudige pumpkin pie crisp, perfect voor de herfst.
Ingredients
Scale
- 1 blik pompoenpuree (ongeveer 425g)
- 175g kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 120ml gecondenseerde melk
- 2 theelepels pompoentaartkruiden
- 1/2 theelepel zout
- 150g bloem
- 100g bruine suiker
- 100g koude boter, in blokjes
- 50g havermout
- 50g pecannoten, grof gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 23×23 cm in.
- Meng in een kom de pompoenpuree, kristalsuiker, eieren, gecondenseerde melk, pompoentaartkruiden en zout. Giet dit mengsel in de voorbereide ovenschaal.
- In een aparte kom, meng de bloem, bruine suiker, havermout en pecannoten. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel kruimelig is.
- Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het pompoenmengsel in de ovenschaal.
- Bak gedurende 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de pompoen vulling stevig is.
- Laat afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer warm met vanille-ijs of slagroom.
- Je kunt ook amandelen of walnoten gebruiken in plaats van pecannoten.
- Bewaar restjes afgedekt in de koelkast.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 40g
- Sodium: 200mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: pompoentaart, crisp, herfst, dessert, kruimeltaart