Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpkin Pie Crisp

Heerlijke pumpkin pie crisp met 10 ingrediënten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en eenvoudige pumpkin pie crisp, perfect voor de herfst.


Ingredients

Scale
  • 1 blik pompoenpuree (ongeveer 425g)
  • 175g kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 120ml gecondenseerde melk
  • 2 theelepels pompoentaartkruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 150g bloem
  • 100g bruine suiker
  • 100g koude boter, in blokjes
  • 50g havermout
  • 50g pecannoten, grof gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal van 23×23 cm in.
  2. Meng in een kom de pompoenpuree, kristalsuiker, eieren, gecondenseerde melk, pompoentaartkruiden en zout. Giet dit mengsel in de voorbereide ovenschaal.
  3. In een aparte kom, meng de bloem, bruine suiker, havermout en pecannoten. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel kruimelig is.
  4. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het pompoenmengsel in de ovenschaal.
  5. Bak gedurende 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de pompoen vulling stevig is.
  6. Laat afkoelen voor het serveren.

Notes

  • Serveer warm met vanille-ijs of slagroom.
  • Je kunt ook amandelen of walnoten gebruiken in plaats van pecannoten.
  • Bewaar restjes afgedekt in de koelkast.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 40g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 70mg

Keywords: pompoentaart, crisp, herfst, dessert, kruimeltaart