Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpkin Coffee Cake with Streusel Topping

Pompoen Koffiecake met Streusel: 1 Hemelse Smaak


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 10-12 plakjes 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een heerlijke pompoen koffie cake met een knapperige streusel topping. Perfect voor de herfst.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 1/2 kopje ongezouten boter, verzacht
  • 1 kopje bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje pompoenpuree
  • 1/4 kopje melk
  • Voor de Streusel:
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 kopje koude boter, in blokjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
  2. Meng in een kom bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.
  3. Klop in een andere kom de boter en bruine suiker romig. Klop de eieren er één voor één door, voeg dan het vanille-extract toe.
  4. Voeg de pompoenpuree en melk toe, meng goed.
  5. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, meng tot net gecombineerd.
  6. Voor de streusel: Meng bloem, bruine suiker en kaneel in een kleine kom. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot het kruimelig is.
  7. Giet de helft van het beslag in de voorbereide vorm. Verdeel de helft van de streusel erover. Giet de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de streusel.
  8. Bak gedurende 35-45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.

Notes

  • Zorg ervoor dat de pompoenpuree vers is voor de beste smaak.
  • Je kunt walnoten of pecannoten aan de streusel toevoegen voor extra crunch.
  • Bewaar de cake op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 200 mg
  • Fat: 18 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 8 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 45 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 4 g
  • Cholesterol: 70 mg

Keywords: pompoen, koffiecake, streusel, herfst, cake, gebak