Description
Een eenvoudig en smakelijk hapje met mini hotdogs omhuld in knapperig bladerdeeg.
Ingredients
Scale
- 2 pakjes bladerdeeg
- 1 pak mini hotdogs (ongeveer 20 stuks)
- 1 ei, geklopt
- Sesamzaadjes (optioneel)
Instructions
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
- Wikkel elke mini hotdog in een reep bladerdeeg, beginnend aan één uiteinde en overlappend om de hele hotdog te bedekken.
- Leg de omwikkelde hotdogs op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijk de bladerdeeg met het geklopte ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
- Bak de mini hotdogs in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
- Laat iets afkoelen voordat je ze serveert.
Notes
- Serveer met je favoriete dipsaus, zoals ketchup of mosterd.
- Je kunt ook kruiden toevoegen aan het ei, zoals paprikapoeder of knoflookpoeder.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Appetizer
- Method: Baking
- Cuisine: International
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 150
- Sugar: 2g
- Sodium: 300mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 12g
- Fiber: 1g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: mini hotdogs, bladerdeeg, hapje, appetizer, feestje, makkelijk recept, oven