Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van bladerdeeg mini hotdogs op een houten plank, een heerlijk en eenvoudig aperitief.

Mini Hotdogs in Bladerdeeg


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 min
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en smakelijk hapje met mini hotdogs omhuld in knapperig bladerdeeg.


Ingredients

Scale
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 1 pak mini hotdogs (ongeveer 20 stuks)
  • 1 ei, geklopt
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in repen van ongeveer 1,5 cm breed.
  3. Wikkel elke mini hotdog in een reep bladerdeeg, beginnend aan één uiteinde en overlappend om de hele hotdog te bedekken.
  4. Leg de omwikkelde hotdogs op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bestrijk de bladerdeeg met het geklopte ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  6. Bak de mini hotdogs in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
  7. Laat iets afkoelen voordat je ze serveert.

Notes

  • Serveer met je favoriete dipsaus, zoals ketchup of mosterd.
  • Je kunt ook kruiden toevoegen aan het ei, zoals paprikapoeder of knoflookpoeder.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Appetizer
  • Method: Baking
  • Cuisine: International

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 150
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 4g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 12g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: mini hotdogs, bladerdeeg, hapje, appetizer, feestje, makkelijk recept, oven