Description
Een rijke en vochtige chocoladetaart met een diepe chocoladesmaak, perfect voor elke gelegenheid.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 200g suiker
- 50g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 2 grote eieren
- 240ml melk
- 120ml plantaardige olie
- 2 theelepels vanille-extract
- 240ml heet water
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde bakvorm van 23 cm in en bestuif met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout.
- Voeg in een aparte kom de eieren, melk, olie en vanille-extract toe. Klop tot alles goed gemengd is.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix op lage snelheid tot alles net gecombineerd is.
- Voeg langzaam het hete water toe en mix op lage snelheid tot het beslag glad is. Het beslag zal dun zijn.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
- Bak 15-20 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.
Notes
- Serveer met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs.
- Je kunt de taart versieren met chocoladeglazuur of bestrooien met poedersuiker.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Dessert
- Method: Baking
- Cuisine: Pools
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350
- Sugar: 40g
- Sodium: 200mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 14g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: chocoladetaart, poolse taart, cake, bakken, dessert, chocolade