Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heerlijke pompoenkoekjes met roomkaasfrosting


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 32 minuten
  • Yield: Ongeveer 36 koekjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zachte pompoenkoekjes met roomkaasfrosting, perfect voor Thanksgiving.


Ingredients

Scale
  • 2 1/4 koppen bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kop (2 sticks) ongezouten boter, verzacht
  • 1 1/2 kop bruine suiker
  • 1/2 kop kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kop pompoenpuree
  • 1 zak (3 oz) vanillepuddingmix
  • Voor de frosting:
  • 8 oz roomkaas, verzacht
  • 1/2 kop (1 stick) ongezouten boter, verzacht
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 23 koppen poedersuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en zout.
  3. Klop in een grote kom de boter, bruine suiker en kristalsuiker romig.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, klop na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
  5. Voeg de pompoenpuree toe en meng goed.
  6. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng tot het net gecombineerd is.
  7. Roer de vanillepuddingmix erdoor.
  8. Schep met een lepel hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten.
  9. Bak 10-12 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
  10. Maak ondertussen de frosting. Klop de roomkaas en boter romig. Roer het vanille-extract erdoor.
  11. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot een gladde massa.
  12. Bestrijk de afgekoelde koekjes met de roomkaasfrosting.

Notes

  • Zorg ervoor dat de pompoenpuree goed is uitgelekt om vochtige koekjes te voorkomen.
  • Je kunt de koekjes versieren met gehakte pecannoten of kaneelsuiker.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 12 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 koekje met frosting
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 100 mg
  • Fat: 14 g
  • Saturated Fat: 9 g
  • Unsaturated Fat: 5 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 30 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 2 g
  • Cholesterol: 45 mg

Keywords: pompoenkoekjes, roomkaasfrosting, Thanksgiving, herfst, dessert, bakken, zoet