Description
Zelfgemaakte pompoen kaneelsuiker donuts, perfect voor de herfst.
Ingredients
Scale
- 250g pompoenpuree
- 100g suiker
- 1 ei
- 50ml melk
- 300g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Snufje zout
- Olie om te frituren
- Voor de topping: 50g gesmolten boter, 100g suiker, 1 theelepel kaneel
Instructions
- Meng de pompoenpuree, suiker, ei en melk in een kom.
- Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout toe. Meng tot een glad deeg.
- Verhit olie in een pan tot 180°C.
- Schep hoopjes deeg in de hete olie en frituur ze goudbruin aan beide kanten.
- Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
- Smelt de boter en meng de suiker en kaneel erdoor.
- Dip de warme donuts in het suiker-kaneelmengsel.
Notes
- Zorg ervoor dat de olie niet te heet is om te voorkomen dat de donuts snel verbranden.
- Je kunt ook een donutvorm gebruiken als je die hebt.
- Serveer de donuts warm voor de beste smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Frituren
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 donut
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 100mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: pompoen donuts, kaneelsuiker donuts, herfstdessert, zelfgemaakte donuts, gefrituurde donuts