Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pumpkin Cinnamon Sugar Donuts

Pompoen donuts zijn heerlijk zacht


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 donuts 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Zelfgemaakte pompoen kaneelsuiker donuts, perfect voor de herfst.


Ingredients

Scale
  • 250g pompoenpuree
  • 100g suiker
  • 1 ei
  • 50ml melk
  • 300g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Olie om te frituren
  • Voor de topping: 50g gesmolten boter, 100g suiker, 1 theelepel kaneel

Instructions

  1. Meng de pompoenpuree, suiker, ei en melk in een kom.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout toe. Meng tot een glad deeg.
  3. Verhit olie in een pan tot 180°C.
  4. Schep hoopjes deeg in de hete olie en frituur ze goudbruin aan beide kanten.
  5. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
  6. Smelt de boter en meng de suiker en kaneel erdoor.
  7. Dip de warme donuts in het suiker-kaneelmengsel.

Notes

  • Zorg ervoor dat de olie niet te heet is om te voorkomen dat de donuts snel verbranden.
  • Je kunt ook een donutvorm gebruiken als je die hebt.
  • Serveer de donuts warm voor de beste smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 donut
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 100mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: pompoen donuts, kaneelsuiker donuts, herfstdessert, zelfgemaakte donuts, gefrituurde donuts