Description
Traditionele koekjes met havermout en rozijnen, perfect voor elk moment van de dag.
Ingredients
Scale
- 1 kopje ongezouten boter, zacht
- 1 kopje kristalsuiker
- 1 kopje lichtbruine basterdsuiker, stevig aangedrukt
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopje bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel zout
- 3 kopjes havermout (ouderwets)
- 1 kopje rozijnen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Klop in een grote kom de boter, kristalsuiker en bruine suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel, mix tot het net gecombineerd is.
- Roer de havermout en rozijnen erdoor.
- Laat theelepels deeg op de voorbereide bakplaten vallen.
- Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat u ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik havermout van goede kwaliteit voor de beste textuur.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte container op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150
- Sugar: 15g
- Sodium: 100mg
- Fat: 7g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: Plantation koekjes, havermout koekjes, rozijnen koekjes, huisgemaakte koekjes, zoete lekkernij