Description
Hartig ‘apenbrood’ gemaakt met pizzadeeg, kaas, pepperoni en kruiden, gebakken in een tulbandvorm.
Ingredients
Scale
- 1 blik (370 gram) kant-en-klaar pizzadeeg
- 100 gram pepperoni, in kleine blokjes
- 150 gram mozzarella, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
- 50 gram gesmolten boter (voor de vorm)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm goed in met gesmolten boter.
- Rol het pizzadeeg uit en snijd het in ongeveer 24 gelijke stukken.
- Meng in een grote kom de pepperoni, mozzarella, olijfolie, oregano, knoflookpoeder, zout en peper.
- Voeg de stukjes pizzadeeg toe aan het mengsel en schep om zodat alle stukjes bedekt zijn.
- Verdeel de beklede deegstukjes gelijkmatig over de ingevette tulbandvorm.
- Bak 25-30 minuten, of totdat het brood goudbruin en gaar is.
- Laat het brood 5 minuten afkoelen in de vorm voordat je het omkeert op een serveerschaal.
- Serveer warm, eventueel met marinara saus om te dippen.
Notes
- Gebruik een goede antiaanbak tulbandvorm om plakken te voorkomen.
- Garneer met verse peterselie voor extra kleur en smaak.
- Dit gerecht is ideaal als borrelhap of makkelijke avondmaaltijd.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hartig
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1/8 van het brood
- Calories: 350
- Sugar: 3g
- Sodium: 750mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: Pizza, Monkey Bread, Hartig, Kaas, Pepperoni, Borrelhap, Makkelijk