Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pistache Tiramisu – romig no-bake dessert met mascarpone, pistachecrème en luchtige koeklagen voor feestelijke momenten en luxe verwennerij

Recept: Pistache Tiramisu


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 25 minuten (incl. opstijven)
  • Yield: 68 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Pistache Tiramisu is een romig, no-bake dessert met lagen mascarpone, pistachecrème en koekjes – een elegante twist op een Italiaanse klassieker.


Ingredients

Scale
  • 200g lange vingers of biscuit
  • 150ml sterke koffie of pistachemelk
  • 250g mascarpone
  • 200ml slagroom
  • 100g suiker
  • 100g pistachepasta (100% pistache)
  • 2 eidooiers
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder (voor afwerking)
  • 50g gehakte pistachenoten

Instructions

  1. Klop de eidooiers met suiker tot een bleek en luchtig mengsel.
  2. Voeg de mascarpone toe en meng tot een gladde crème.
  3. Klop de slagroom met poedersuiker stijf in een aparte kom en spatel door het mascarponemengsel.
  4. Verdeel het mengsel in twee delen en meng één helft met de pistachepasta.
  5. Doop lange vingers kort in koffie of pistachemelk en leg een eerste laag in de schaal.
  6. Verdeel de pistachecrème over de koekjeslaag en strijk glad.
  7. Leg een tweede laag koekjes en verdeel de naturel mascarponecrème erover.
  8. Zet minimaal 4 uur, liefst een nacht, in de koelkast om op te stijven.
  9. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en gehakte pistachenoten.

Notes

  • Gebruik pure pistachepasta zonder toegevoegde suikers of aroma’s.
  • Laat het dessert minimaal 4 uur rusten voor de beste structuur en smaak.
  • Vervang koffie door pistachemelk voor een kindvriendelijke variant.
  • Gebruik een biscuitbodem voor strak gesneden porties.
  • Voeg eventueel Amaretto of likeur toe voor een volwassen twist.
  • Prep Time: 25 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Nagerecht
  • Method: Koel bereiden
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 410
  • Sugar: 18g
  • Sodium: 60mg
  • Fat: 29g
  • Saturated Fat: 16g
  • Unsaturated Fat: 11g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 28g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 6g
  • Cholesterol: 130mg

Keywords: pistache tiramisu, tiramisu met pistache, no-bake dessert, mascarpone recept, Italiaans nagerecht, luxe toetje