Description
Pistache Tiramisu is een romig, no-bake dessert met lagen mascarpone, pistachecrème en koekjes – een elegante twist op een Italiaanse klassieker.
Ingredients
Scale
- 200g lange vingers of biscuit
- 150ml sterke koffie of pistachemelk
- 250g mascarpone
- 200ml slagroom
- 100g suiker
- 100g pistachepasta (100% pistache)
- 2 eidooiers
- 2 el poedersuiker
- 2 el cacaopoeder (voor afwerking)
- 50g gehakte pistachenoten
Instructions
- Klop de eidooiers met suiker tot een bleek en luchtig mengsel.
- Voeg de mascarpone toe en meng tot een gladde crème.
- Klop de slagroom met poedersuiker stijf in een aparte kom en spatel door het mascarponemengsel.
- Verdeel het mengsel in twee delen en meng één helft met de pistachepasta.
- Doop lange vingers kort in koffie of pistachemelk en leg een eerste laag in de schaal.
- Verdeel de pistachecrème over de koekjeslaag en strijk glad.
- Leg een tweede laag koekjes en verdeel de naturel mascarponecrème erover.
- Zet minimaal 4 uur, liefst een nacht, in de koelkast om op te stijven.
- Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en gehakte pistachenoten.
Notes
- Gebruik pure pistachepasta zonder toegevoegde suikers of aroma’s.
- Laat het dessert minimaal 4 uur rusten voor de beste structuur en smaak.
- Vervang koffie door pistachemelk voor een kindvriendelijke variant.
- Gebruik een biscuitbodem voor strak gesneden porties.
- Voeg eventueel Amaretto of likeur toe voor een volwassen twist.
- Prep Time: 25 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Nagerecht
- Method: Koel bereiden
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 410
- Sugar: 18g
- Sodium: 60mg
- Fat: 29g
- Saturated Fat: 16g
- Unsaturated Fat: 11g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 28g
- Fiber: 1g
- Protein: 6g
- Cholesterol: 130mg
Keywords: pistache tiramisu, tiramisu met pistache, no-bake dessert, mascarpone recept, Italiaans nagerecht, luxe toetje