Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pineapple Pound Cake with Pineapple Glaze

Heerlijke Pineapple Pound cake met Glaze


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 10 minuten
  • Yield: 10-12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke, vochtige pondcake met ananassmaak, geglazuurd met een zoete ananasglazuur.


Ingredients

Scale
  • 250g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 300g fijne kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 350g patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandelextract (optioneel)
  • 200g verse ananas, fijngehakt
  • Voor het glazuur: 200g poedersuiker, 2-3 eetlepels ananassap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm van 23×13 cm in en bestuif met bloem.
  2. Klop in een grote kom de boter en suiker romig.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout.
  5. Voeg afwisselend de droge ingrediënten en de karnemelk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Mix tot net gecombineerd.
  6. Roer het vanille-extract, amandelextract (indien gebruikt) en de fijngehakte ananas erdoor.
  7. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  8. Bak 45-60 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  9. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.
  10. Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met 2 eetlepels ananassap. Voeg meer sap toe indien nodig voor de gewenste consistentie.
  11. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Gebruik vers ananassap voor het glazuur voor een intensere smaak.
  • Je kunt ook ingeblikte ananas verwenden, maar zorg ervoor dat deze goed uitgelekt is.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 40g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 11g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: ananas, cake, pondcake, zoet, dessert, bakken, zelfgemaakt, tropisch