Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pineapple Mango Salsa

Ananas Mango Salsa: De 15 Min. Sensatie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegan

Description

Een frisse en fruitige salsa, perfect als bijgerecht of als topping voor vis of kip.


Ingredients

Scale
  • 1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kopje verse ananas, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
  • 1 jalapeño, ontzaad en fijngehakt (optioneel)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak

Instructions

  1. Combineer in een middelgrote kom de mango, ananas, rode ui, rode paprika, koriander en jalapeño (indien gebruikt).
  2. Voeg het limoensap en de olijfolie toe.
  3. Roer voorzichtig om alle ingrediënten te combineren.
  4. Breng op smaak met zout.
  5. Laat de salsa minstens 15 minuten rusten in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  6. Serveer koud.

Notes

  • Voor een mildere salsa laat je de jalapeño weg.
  • De salsa is het lekkerst op de dag van bereiding.
  • Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Geen koken
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/2 kopje
  • Calories: 90
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 5mg
  • Fat: 3g
  • Saturated Fat: 0.5g
  • Unsaturated Fat: 2.5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 18g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 1g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: Ananas, mango, salsa, fruitig, fris, bijgerecht