Description
Deze ananastaartjes zijn een heerlijke traktatie, perfect voor elk moment van de dag. Ze zijn eenvoudig te maken en zitten boordevol fruitige smaak.
Ingredients
Scale
- 200 gram bloem
- 100 gram koude boter, in blokjes
- 50 gram kristalsuiker
- 1 ei, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram ananasjam
- snufje zout
Instructions
- Zeef de bloem en het zout in een grote kom.
- Voeg de koude boter toe en wrijf deze met de vingertoppen door de bloem tot het mengsel op grof paneermeel lijkt.
- Roer de suiker erdoor.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg het losgeklopte ei en vanille-extract toe.
- Meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed niet te veel.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in of bekleed deze met papieren vormpjes.
- Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Steek rondjes uit het deeg die iets groter zijn dan de muffinvormpjes.
- Druk de deegrondjes voorzichtig in de muffinvormpjes.
- Vul elk deegbakje met een theelepel ananasjam.
- Bak de taartjes 15-20 minuten, of tot de korst goudbruin is.
- Laat de ananastaartjes afkoelen op een rooster.
Notes
- Gebruik rijpe ananasjam voor de beste smaak.
- De taartjes zijn heerlijk warm of koud.
- Bewaar ze in een luchtdichte container.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 taartje
- Calories: 180
- Sugar: 15g
- Sodium: 50mg
- Fat: 9g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0.1g
- Carbohydrates: 22g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: Ananastaartjes, Jamtaartjes, Gebak, Dessert, Fruitgebak