Description
Een eenvoudig en smaakvol recept voor kip met ananas en rijst, perfect voor een snelle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 400g ananasstukjes uit blik, uitgelekt
- 200ml kippenbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel maizena, opgelost in 2 eetlepels water
- Zout en peper naar smaak
- Gekookte rijst, voor serveren
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak de kipblokjes rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2-3 minuten mee.
- Voeg de ananasstukjes, kippenbouillon en sojasaus toe. Breng aan de kook.
- Roer het maizenamengsel erdoor en laat de saus indikken.
- Doe de kip terug in de pan en warm goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct met gekookte rijst.
Notes
- Voeg eventueel andere groenten toe zoals wortel of broccoli.
- Voor een pittiger gerecht, voeg een halve theelepel chilivlokken toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pannenkoeken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 600mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: kip, ananas, rijst, snel, makkelijk, aziatisch, diner, hoofdgerecht