Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Peach and Cream Cheese Gelatin Dessert

Perfecte Perzik Roomkaas Gelatine Dessert


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een verfrissend dessert met perzik en roomkaas, gebonden met gelatine.


Ingredients

Scale
  • 400g perziken, uitgelekt en gehakt
  • 200g roomkaas, verzacht
  • 100g suiker
  • 1 zakje gelatinepoeder (ongeveer 10g)
  • 250ml water
  • Optioneel: slagroom voor garnering

Instructions

  1. Week de gelatine in koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm het water in een steelpan, maar breng het niet aan de kook.
  3. Los de geweekte gelatine op in het warme water.
  4. Klop de zachte roomkaas met de suiker tot een glad mengsel.
  5. Voeg geleidelijk het gelatinemengsel toe aan het roomkaasmengsel, terwijl je blijft kloppen.
  6. Spatel de gehakte perziken erdoor.
  7. Giet het mengsel in een serveerschaal of individuele schaaltjes.
  8. Laat het dessert minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
  9. Garneer eventueel met slagroom voor het serveren.

Notes

  • Gebruik vers fruit voor een betere smaak.
  • Zorg ervoor dat de roomkaas goed op kamertemperatuur is om klontjes te voorkomen.
  • Pas de hoeveelheid suiker aan naar smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Niet gespecificeerd
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: Ongeveer 200 kcal
  • Sugar: Ongeveer 25g
  • Sodium: Ongeveer 50mg
  • Fat: Ongeveer 10g
  • Saturated Fat: Ongeveer 6g
  • Unsaturated Fat: Ongeveer 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: Ongeveer 20g
  • Fiber: Ongeveer 1g
  • Protein: Ongeveer 5g
  • Cholesterol: Ongeveer 30mg

Keywords: perzik, roomkaas, gelatine, dessert, zoet, fruitig