Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Peach Butter

Peach Butter: Heerlijk & Simpel 2 Ingrediënten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 5 minuten
  • Yield: Ongeveer 2 potten 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige en heerlijke perzikboter recept.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rijpe perziken, ontpit en in kwarten
  • 250g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Sap van 1 citroen

Instructions

  1. Doe de perzikken in een grote pan.
  2. Voeg suiker, kaneelstokje en citroensap toe.
  3. Breng aan de kook op middelhoog vuur.
  4. Roer regelmatig tot de perziken zacht zijn en het vocht begint in te dikken.
  5. Verwijder het kaneelstokje.
  6. Pureer de perziken met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  7. Laat nog 15-20 minuten sudderen, roer vaak, tot de boter dik genoeg is.
  8. Schep de perzikboter in gesteriliseerde potten.

Notes

  • Zorg ervoor dat je potten goed gesteriliseerd zijn.
  • Laat de perzikboter volledig afkoelen voordat je de potten sluit.
  • Bewaar in de koelkast.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Jam & Conserves
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 2 eetlepels
  • Calories: 80
  • Sugar: 18g
  • Sodium: 5mg
  • Fat: 0g
  • Saturated Fat: 0g
  • Unsaturated Fat: 0g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 21g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 0g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: perzikboter, perzik, jam, conserve, recept