Description
Een eenvoudige en heerlijke perzikboter recept.
Ingredients
Scale
- 1 kg rijpe perziken, ontpit en in kwarten
- 250g suiker
- 1 kaneelstokje
- Sap van 1 citroen
Instructions
- Doe de perzikken in een grote pan.
- Voeg suiker, kaneelstokje en citroensap toe.
- Breng aan de kook op middelhoog vuur.
- Roer regelmatig tot de perziken zacht zijn en het vocht begint in te dikken.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Pureer de perziken met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Laat nog 15-20 minuten sudderen, roer vaak, tot de boter dik genoeg is.
- Schep de perzikboter in gesteriliseerde potten.
Notes
- Zorg ervoor dat je potten goed gesteriliseerd zijn.
- Laat de perzikboter volledig afkoelen voordat je de potten sluit.
- Bewaar in de koelkast.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Jam & Conserves
- Method: Sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 80
- Sugar: 18g
- Sodium: 5mg
- Fat: 0g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 21g
- Fiber: 1g
- Protein: 0g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: perzikboter, perzik, jam, conserve, recept