Description
Een eenvoudige clafoutis met perzik en abrikoos.
Ingredients
Scale
- 400 gram perziken, in partjes
- 200 gram abrikozen, gehalveerd en ontpit
- 3 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- 250 ml melk
- 50 gram boter, gesmolten
- 1 theelepel vanille-extract
- poedersuiker, om te bestrooien
Instructions
- Verwarm je oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in.
- Verdeel de perzikpartjes en abrikozenhelften over de bodem van de bakvorm.
- Klop in een kom de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg de bloem toe en meng goed.
- Giet geleidelijk de melk erbij terwijl je blijft kloppen.
- Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag over de vruchten in de bakvorm.
- Bak gedurende 30-40 minuten, of tot de clafoutis goudbruin en gaar is.
- Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Zorg ervoor dat het goed ontdooid is.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 40 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250
- Sugar: 25g
- Sodium: 50mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: perzik, abrikoos, clafoutis, dessert, bakken, fruit, Frans