Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een heerlijke Peach and Apricot Clafoutis, bestrooid met poedersuiker, in een gietijzeren pan.

Perzik-Abrikozen Clafoutis


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige clafoutis met perzik en abrikoos.


Ingredients

Scale
  • 400 gram perziken, in partjes
  • 200 gram abrikozen, gehalveerd en ontpit
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • poedersuiker, om te bestrooien

Instructions

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in.
  2. Verdeel de perzikpartjes en abrikozenhelften over de bodem van de bakvorm.
  3. Klop in een kom de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
  4. Voeg de bloem toe en meng goed.
  5. Giet geleidelijk de melk erbij terwijl je blijft kloppen.
  6. Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag over de vruchten in de bakvorm.
  8. Bak gedurende 30-40 minuten, of tot de clafoutis goudbruin en gaar is.
  9. Laat iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notes

  • Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken. Zorg ervoor dat het goed ontdooid is.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 40 min
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250
  • Sugar: 25g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: perzik, abrikoos, clafoutis, dessert, bakken, fruit, Frans