Description
Een verfrissende salade met komkommer en ui, perfect als bijgerecht.
Ingredients
Scale
- 2 grote komkommers, dun gesneden
- 1 middelgrote rode ui, dun gesneden
- 1/2 kopje witte azijn
- 1/4 kopje water
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- Verse dille, gehakt (optioneel)
Instructions
- Meng in een grote kom de dun gesneden komkommers en rode ui.
- Klop in een aparte kom de azijn, water, suiker, zout en peper door elkaar.
- Giet de azijndressing over de komkommers en uien.
- Roer voorzichtig om alles goed te bedekken.
- Dek de kom af en laat minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
- Garneer voor het serveren met verse dille, indien gewenst.
Notes
- Voor een mildere smaak kunt u de ui 10 minuten in koud water weken voordat u deze aan de salade toevoegt.
- De salade is het lekkerst als deze goed gekoeld is.
- Restjes kunnen tot 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salade
- Method: Geen koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 70
- Sugar: 10g
- Sodium: 350mg
- Fat: 0.5g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0.5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: komkommer, ui, salade, fris, bijgerecht, zomer