Description
Een klassieke ananascake met een karamel topping.
Ingredients
Scale
- 250g ananasringen
- 150g boter
- 200g suiker
- 2 eieren
- 250g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 120ml melk
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe.
- Verdeel het boter-suikermengsel over de bodem van een cakevorm.
- Leg de ananasringen op het boter-suikermengsel.
- Klop de eieren romig en voeg de melk toe.
- Meng de bloem en het bakpoeder.
- Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het eimengsel.
- Giet het beslag over de ananas in de vorm.
- Bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem omkeert.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: ananascake, cake, dessert, bakken, zoet