Description
Klassieke Pecan Pralines, een zoete en kleverige traktatie met geroosterde pecannoten.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes kristalsuiker
- 1 kopje lichtbruine suiker
- 1/2 kopje melk
- 1/4 kopje boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 kopjes ongepelde pecannoten
Instructions
- Combineer suiker, bruine suiker, melk en boter in een pan.
- Verwarm op middelhoog vuur, onder roeren, tot de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen zonder te roeren.
- Verwijder van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.
- Roer de pecannoten erdoor tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Schep lepelsvol op bakpapier om te laten afkoelen.
Notes
- Zorg ervoor dat je de suikermelange niet te lang kookt, anders worden de pralines hard.
- Laat de pralines volledig afkoelen voordat je ze verpakt.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 praline
- Calories: 150
- Sugar: 18g
- Sodium: 10mg
- Fat: 9g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 17g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 10mg
Keywords: Pecan Pralines, Pecannoten, snoep, zoet, dessert, Amerikaans