Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pecan Pie Bars

Onweerstaanbare Pecan Pie Bars: 1 Magisch Recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 16 repen 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Lekkere en makkelijke pecantaartrepen.


Ingredients

Scale
  • 225 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 170 gram ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 1 grote ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram pecannoten, grof gehakt
  • 150 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat van 23×33 cm met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de koude boter toe en meng met een pastadeegmenger of je vingers tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
  4. Druk 2/3 van dit deeg stevig op de bodem van de voorbereide bakplaat.
  5. Bak de bodem 10-12 minuten tot deze licht goudbruin is.
  6. Klop ondertussen in een aparte kom de ei, het vanille-extract en het zout.
  7. Voeg de bruine suiker en de gehakte pecannoten toe en meng goed.
  8. Giet het pecannootmengsel over de gebakken bodem.
  9. Verkruimel het resterende deeg over het pecannootmengsel.
  10. Bak nog eens 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
  11. Laat volledig afkoelen voordat je ze in repen snijdt.

Notes

  • Gebruik een scherp mes om de repen netjes te snijden.
  • Bewaar de repen in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 reep
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 100 mg
  • Fat: 22 g
  • Saturated Fat: 8 g
  • Unsaturated Fat: 14 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 4 g
  • Cholesterol: 50 mg

Keywords: pecantaartrepen, pecannoten, dessert, bakken, zoet