Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een close-up van een stapel heerlijke Peanut Butter Cowboy Cookies, vol met chocoladestukjes en pecannoten.

Pindakaas Cowboy Koekjes


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 32 min
  • Yield: 24 koekjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Deze pindakaas cowboy koekjes zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid.


Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 225 gram ongezouten boter, verzacht
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram pindakaas
  • 150 gram havermout
  • 100 gram chocolade chips
  • 50 gram gehakte pecannoten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed bakplaten met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat. Zet apart.
  3. Klop in een grote kom de boter, bruine suiker en witte suiker romig.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging. Roer het vanille-extract erdoor.
  5. Klop de pindakaas erdoor tot het goed gemengd is.
  6. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot het net gecombineerd is.
  7. Roer de havermout, chocolade chips en pecannoten erdoor.
  8. Schep met een ijsschep hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten, laat ruimte tussen de koekjes.
  9. Bak 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
  10. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.

Notes

  • Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals walnoten of amandelen.
  • Voor een extra pindakaassmaak, voeg een extra eetlepel pindakaas toe aan het deeg.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte container op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 12 min
  • Category: Dessert
  • Method: Baking
  • Cuisine: American

Nutrition

  • Serving Size: 1 koekje
  • Calories: 200
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 100mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: pindakaas koekjes, cowboy koekjes, pindakaas recept, bakken, dessert, havermout koekjes, chocolade chip koekjes