Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Peanut Butter Buckeye Cookies

5 fantastische Peanut Butter Buckeye Cookies


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: Ongeveer 24 koekjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Recept voor koekjes met pindakaas en chocolade, geïnspireerd op de klassieke Buckeye candy.


Ingredients

Scale
  • 225g ongezouten boter, verzacht
  • 200g pindakaas
  • 300g kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200g melkchocolade chips
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Instructions

  1. Klop de boter, pindakaas en suiker romig in een grote kom.
  2. Klop het ei en vanille-extract erdoor tot het goed gemengd is.
  3. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout.
  4. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en mix tot het net gecombineerd is.
  5. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Bak de koekjes 20-22 minuten op 175°C, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen op een rooster.
  7. Smelt de chocolade chips met de plantaardige olie au bain-marie of in de magnetron.
  8. Doop de bovenkant van elk afgekoeld koekje in de gesmolten chocolade.
  9. Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.

Notes

  • Zorg ervoor dat de koekjes volledig zijn afgekoeld voordat je ze in de chocolade doopt, anders smelt de chocolade niet goed.
  • Je kunt ook pure chocolade of witte chocolade gebruiken voor een andere smaak.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dessert, Koekjes
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 koekje
  • Calories: Ongeveer 250 kcal
  • Sugar: Ongeveer 20g
  • Sodium: Ongeveer 75mg
  • Fat: Ongeveer 15g
  • Saturated Fat: Ongeveer 7g
  • Unsaturated Fat: Ongeveer 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: Ongeveer 30g
  • Fiber: Ongeveer 1g
  • Protein: Ongeveer 4g
  • Cholesterol: Ongeveer 30mg

Keywords: pindakaas koekjes, chocolade koekjes, buckeye cookies, zoetigheden, bakken