Description
Recept voor koekjes met pindakaas en chocolade, geïnspireerd op de klassieke Buckeye candy.
Ingredients
Scale
- 225g ongezouten boter, verzacht
- 200g pindakaas
- 300g kristalsuiker
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 300g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200g melkchocolade chips
- 1 eetlepel plantaardige olie
Instructions
- Klop de boter, pindakaas en suiker romig in een grote kom.
- Klop het ei en vanille-extract erdoor tot het goed gemengd is.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en mix tot het net gecombineerd is.
- Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de koekjes 20-22 minuten op 175°C, of tot de randen licht goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade chips met de plantaardige olie au bain-marie of in de magnetron.
- Doop de bovenkant van elk afgekoeld koekje in de gesmolten chocolade.
- Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.
Notes
- Zorg ervoor dat de koekjes volledig zijn afgekoeld voordat je ze in de chocolade doopt, anders smelt de chocolade niet goed.
- Je kunt ook pure chocolade of witte chocolade gebruiken voor een andere smaak.
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert, Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: Ongeveer 250 kcal
- Sugar: Ongeveer 20g
- Sodium: Ongeveer 75mg
- Fat: Ongeveer 15g
- Saturated Fat: Ongeveer 7g
- Unsaturated Fat: Ongeveer 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 30g
- Fiber: Ongeveer 1g
- Protein: Ongeveer 4g
- Cholesterol: Ongeveer 30mg
Keywords: pindakaas koekjes, chocolade koekjes, buckeye cookies, zoetigheden, bakken