Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Peach Pie Cruffins

Peach Pie Cruffins: wonderlijke perzik magie


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 12 cruffins 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke combinatie van croissantdeeg en muffin, gevuld met zoete perzikken.


Ingredients

Scale
  • 300g bloem
  • 150g koude boter
  • 100ml koud water
  • 50g suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 grote perziken, geschild en in stukjes
  • 2 eetlepels suiker (voor de vulling)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap

Instructions

  1. Meng bloem, suiker en zout.
  2. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
  3. Voeg geleidelijk het koude water toe en meng tot een deegbal. Kneed kort.
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Meng de perzikstukjes met suiker, maizena, kaneel en citroensap.
  6. Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek.
  7. Verdeel de perzikvulling over het deeg en rol het deeg op.
  8. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
  9. Leg de plakjes in ingevette muffinvormpjes.
  10. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 20-25 minuten, of tot goudbruin.

Notes

  • Laat de cruffins volledig afkoelen voor het serveren.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 cruffin
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: perzik cruffin, gebak, dessert, croissant, muffin, perzik