Description
Een heerlijke combinatie van croissantdeeg en muffin, gevuld met zoete perzikken.
Ingredients
Scale
- 300g bloem
- 150g koude boter
- 100ml koud water
- 50g suiker
- 1 theelepel zout
- 2 grote perziken, geschild en in stukjes
- 2 eetlepels suiker (voor de vulling)
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
Instructions
- Meng bloem, suiker en zout.
- Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
- Voeg geleidelijk het koude water toe en meng tot een deegbal. Kneed kort.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Meng de perzikstukjes met suiker, maizena, kaneel en citroensap.
- Rol het deeg uit tot een dunne rechthoek.
- Verdeel de perzikvulling over het deeg en rol het deeg op.
- Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
- Leg de plakjes in ingevette muffinvormpjes.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 20-25 minuten, of tot goudbruin.
Notes
- Laat de cruffins volledig afkoelen voor het serveren.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 cruffin
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 150mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: perzik cruffin, gebak, dessert, croissant, muffin, perzik