Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Peach Cheesecake Cobbler Rolls

Heerlijke Peach Cheesecake Cobbler Rolls 2x


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur en 30 minuten
  • Yield: 12 broodjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Deze zoete en fruitige perzik cheesecake cobbler broodjes zijn een heerlijke traktatie. Ze combineren de romigheid van cheesecake met de zoetheid van perzik en de warme kruiden van een cobbler, allemaal verpakt in een zacht broodje.


Ingredients

Scale
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 400 gram perziken, in blokjes
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 50 gram boter, gesmolten

Instructions

  1. Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
  2. Voeg melk en eieren toe. Kneed tot een soepel deeg.
  3. Voeg de zachte boter toe en blijf kneden tot de boter volledig is opgenomen.
  4. Laat het deeg rijzen op een warme plaats voor 1 uur.
  5. Meng de perzikblokjes met 2 eetlepels suiker, kaneel en nootmuskaat.
  6. Meng de roomkaas met poedersuiker tot een gladde crème.
  7. Rol het deeg uit tot een rechthoek.
  8. Besmeer het deeg met de roomkaascrème, laat een rand vrij.
  9. Verdeel de perzikmengeling over de roomkaas.
  10. Rol het deeg op vanaf de lange zijde. Snijd in 12 gelijke broodjes.
  11. Leg de broodjes in een ingevette ovenschaal.
  12. Laat nogmaals 30 minuten rijzen.
  13. Verwarm de oven voor op 180°C.
  14. Bestrijk de broodjes met gesmolten boter.
  15. Bak 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  16. Laat afkoelen voor het serveren.

Notes

  • Gebruik verse of bevroren perziken.
  • Voeg een snufje kardemom toe voor extra smaak.
  • Serveer met een bolletje vanille-ijs.
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 broodje
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 200 mg
  • Fat: 18 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 8 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 45 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 6 g
  • Cholesterol: 60 mg

Keywords: perzik, cheesecake, cobbler, broodjes, dessert, zoet, gebak, kaneel, roomkaas