Description
Een verfrissende pasta salade met eieren en verse groenten.
Ingredients
Scale
- 200 g pasta (bijv. fusilli of penne)
- 4 hardgekookte eieren
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 100 g cherrytomaten
- 50 g doperwten (vers of diepvries)
- 3 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
Instructions
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Pel de hardgekookte eieren en snij ze in kwarten.
- Snij de komkommer en rode paprika in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaten.
- Blancheer de doperwten kort in kokend water en spoel af met koud water.
- Meng in een grote kom de pasta, eieren, komkommer, paprika, cherrytomaten en doperwten.
- Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd, zout en peper.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig door.
- Garneer met verse peterselie indien gewenst.
- Laat de salade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voor de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Notes
- Je kunt variëren met andere groenten zoals maïs, augurken of rode ui.
- Voeg eventueel wat tonijn of kip toe voor een complete maaltijd.
- Bewaar de salade maximaal 2 dagen in de koelkast.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Mengen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 400
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 6g
- Protein: 18g
- Cholesterol: 180mg
Keywords: pasta, salade, eieren, groenten, vegetarisch