Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Paardenbloemensalade met Honing Vinaigrette – kleurrijk, fris en perfect als lichte lunch of bijgerecht. Sla dit gezonde recept op voor later!

Recept: Paardenbloemensalade met Honing Vinaigrette – Een Voorjaarsklassieker met Pit


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 18 minuten
  • Yield: 23 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Paardenbloemensalade met Honing Vinaigrette is een frisse, voedzame salade met bittere bladgroente, knapperige walnoten en een zoetzure dressing.


Ingredients

Scale
  • 2 flinke handen paardenbloemblad (of rucola/spinazie)
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1012 kerstomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 40 g walnoten, licht geroosterd
  • Snufje zeezout en zwarte peper
  • 1 el honing
  • 1 el Dijonmosterd
  • 2 el wittewijnazijn of appelciderazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie

Instructions

  1. Meng honing, mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper in een kommetje tot een gladde vinaigrette.
  2. Was de paardenbloembladeren of bladgroenten goed en droog ze.
  3. Snijd de komkommer, rode ui en halveer de tomaatjes.
  4. Rooster de walnoten 2–3 minuten in een droge koekenpan tot ze geuren en licht kleuren.
  5. Doe alle groenten in een grote schaal en voeg de walnoten toe.
  6. Besprenkel met de vinaigrette vlak voor serveren en hussel voorzichtig.
  7. Serveer direct met eventueel extra walnoten of een snuf grof zeezout bovenop.

Notes

  • Gebruik rucola, spinazie of veldsla als alternatief voor paardenbloemblad.
  • Laat ui 10 minuten weken in koud water om de scherpte te verminderen.
  • Bewaar de vinaigrette apart tot het moment van serveren om slappe blaadjes te voorkomen.
  • Voeg geitenkaas, ei of linzen toe voor een maaltijdsalade.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 3 minuten
  • Category: Salade
  • Method: Rauw + mengen
  • Cuisine: Seizoensgebonden

Nutrition

  • Serving Size: 1 bord
  • Calories: 210
  • Sugar: 6g
  • Sodium: 140mg
  • Fat: 17g
  • Saturated Fat: 2g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 11g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: Paardenbloemensalade met Honing Vinaigrette, lente salade, gezonde salade, paardenbloemblad recept, frisse lunch