Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovengebakken Aubergines met Italiaanse Touch

Ovengebakken Aubergines: Een Zalig Italiaans Geheim!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor ovengebakken aubergines met een rijke Italiaanse smaak, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 2 middelgrote aubergines
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0.5 theelepel gedroogde basilicum
  • 0.25 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  3. Leg de aubergineplakken op de bakplaat.
  4. Meng in een kleine kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, oregano, basilicum en rode pepervlokken (indien gebruikt).
  5. Bestrijk de aubergineplakken royaal met het oliemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak de aubergineplakken 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.
  7. Haal de aubergines uit de oven en bestrooi ze direct met de geraspte Parmezaanse kaas.
  8. Garneer met verse peterselie en serveer warm.

Notes

  • Voor een extra smaakdimensie kun je de aubergineplakken voor het bakken even grillen in een grillpan.
  • Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 4g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 7g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 10mg

Keywords: aubergine, ovengebakken, Italiaans, vegetarisch, bijgerecht, gezond