Description
Een eenvoudig recept voor ovengebakken aubergines met een rijke Italiaanse smaak, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Ingredients
Scale
- 2 middelgrote aubergines
- 100 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 0.5 theelepel gedroogde basilicum
- 0.25 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Leg de aubergineplakken op de bakplaat.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, oregano, basilicum en rode pepervlokken (indien gebruikt).
- Bestrijk de aubergineplakken royaal met het oliemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de aubergineplakken 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.
- Haal de aubergines uit de oven en bestrooi ze direct met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Notes
- Voor een extra smaakdimensie kun je de aubergineplakken voor het bakken even grillen in een grillpan.
- Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 7g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 10mg
Keywords: aubergine, ovengebakken, Italiaans, vegetarisch, bijgerecht, gezond