Description
Eenvoudig recept voor perfect gebakken aardappelen en uien.
Ingredients
Scale
- 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 grote uien, in schijven
- 3 el olijfolie
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl paprikapoeder
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een grote kom de aardappelen, uien, olijfolie, zout, peper en paprikapoeder.
- Verspreid het mengsel in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak 30-40 minuten, of tot de aardappelen gaar en goudbruin zijn, keer halverwege om.
- Serveer warm.
Notes
- Gebruik elk type aardappel dat geschikt is om te bakken.
- Voeg andere kruiden toe zoals knoflookpoeder of rozemarijn voor extra smaak.
- Dek de bakplaat af met folie voor de eerste 20 minuten om de aardappelen sneller gaar te maken.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1/4 van het recept
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 300mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 7g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: gebakken aardappelen, oven, uien, bijgerecht, vegetarisch