Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Oven-Baked Potatoes & Onions

Oven-Baked Potatoes & Onions in slechts 30 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Eenvoudig recept voor perfect gebakken aardappelen en uien.


Ingredients

Scale
  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 grote uien, in schijven
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een grote kom de aardappelen, uien, olijfolie, zout, peper en paprikapoeder.
  3. Verspreid het mengsel in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak 30-40 minuten, of tot de aardappelen gaar en goudbruin zijn, keer halverwege om.
  5. Serveer warm.

Notes

  • Gebruik elk type aardappel dat geschikt is om te bakken.
  • Voeg andere kruiden toe zoals knoflookpoeder of rozemarijn voor extra smaak.
  • Dek de bakplaat af met folie voor de eerste 20 minuten om de aardappelen sneller gaar te maken.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/4 van het recept
  • Calories: 350
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 2g
  • Unsaturated Fat: 13g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 7g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: gebakken aardappelen, oven, uien, bijgerecht, vegetarisch