Description
Een klassieke perzik cobbler gebakken in de oven met een knapperige topping.
Ingredients
Scale
- 6 kopjes verse of bevroren perziken, geschild en in plakjes
- 1/2 kopje witte suiker
- 1/4 kopje bruine suiker
- 2 eetlepels maizena
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kopje bloem
- 1/2 kopje witte suiker
- 1 1/2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 kopje melk
- 1/4 kopje ongezouten boter, gesmolten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in een grote kom de perziken, 1/2 kopje witte suiker, bruine suiker, maizena, kaneel, nootmuskaat en citroensap. Giet dit mengsel in een ovenschaal van 20×20 cm.
- In een aparte kom, meng de bloem, 1/2 kopje witte suiker, bakpoeder en zout.
- Voeg de melk en gesmolten boter toe aan het droge mengsel en roer tot het net gecombineerd is. Giet dit beslag over de perziken.
- Bak gedurende 35-45 minuten, of tot de topping goudbruin en gaar is en de perziken bubbelen.
- Laat 10 minuten afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
- Gebruik bevroren perziken voor gemak, maar laat ze eerst ontdooien en giet het overtollige vocht af.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 40 min
- Category: Dessert
- Method: Baking
- Cuisine: American
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 45g
- Sodium: 150mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: perzik cobbler, oven gebakken, dessert, perzik recept, fruit cobbler