Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een close-up van een perfect gebakken plak Oven-Baked Peach Cobbler met sappige perzikstukjes en een knapperige topping.

Oven-Baked Perzik Cobbler


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 min
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een klassieke perzik cobbler gebakken in de oven met een knapperige topping.


Ingredients

Scale
  • 6 kopjes verse of bevroren perziken, geschild en in plakjes
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kopje bloem
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1 1/2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kopje melk
  • 1/4 kopje ongezouten boter, gesmolten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng in een grote kom de perziken, 1/2 kopje witte suiker, bruine suiker, maizena, kaneel, nootmuskaat en citroensap. Giet dit mengsel in een ovenschaal van 20×20 cm.
  3. In een aparte kom, meng de bloem, 1/2 kopje witte suiker, bakpoeder en zout.
  4. Voeg de melk en gesmolten boter toe aan het droge mengsel en roer tot het net gecombineerd is. Giet dit beslag over de perziken.
  5. Bak gedurende 35-45 minuten, of tot de topping goudbruin en gaar is en de perziken bubbelen.
  6. Laat 10 minuten afkoelen voor het serveren.

Notes

  • Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
  • Gebruik bevroren perziken voor gemak, maar laat ze eerst ontdooien en giet het overtollige vocht af.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 40 min
  • Category: Dessert
  • Method: Baking
  • Cuisine: American

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 45g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: perzik cobbler, oven gebakken, dessert, perzik recept, fruit cobbler