Description
Ouderwetse goulash met elleboog macaroni is een eenvoudig comfort food gerecht met gekruid gehakt, macaroni, tomatensaus en gesmolten kaas. Perfect voor drukke weekavonden of gezellige familiemaaltijden.
Ingredients
Scale
- 500 g rundergehakt
- 2 kopjes elleboog macaroni
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik tomatensaus (300 ml)
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje geraspte kaas (cheddar of naar keuze)
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel suiker (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructions
- Kook de elleboog macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verwarm olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Voeg zout, peper, paprikapoeder en oregano toe.
- Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot deze glazig zijn.
- Doe de gesneden paprika in de pan en bak 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus en eventueel suiker toe. Roer goed door en laat het mengsel 10-15 minuten sudderen.
- Voeg de gekookte macaroni toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel over in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de goulash ongeveer 20 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notes
- Kook de macaroni beetgaar om overgaren in de oven te voorkomen.
- Voor een romigere versie kun je een beetje roomkaas toevoegen aan de saus.
- Gebruik chilipepervlokken of cayennepeper als je van een pittigere goulash houdt.
- Bewaar restjes maximaal 3-4 dagen in de koelkast of vries in voor later gebruik.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Ouderwets, Comfort Food
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350-400
- Sugar: 6g
- Sodium: 850mg
- Fat: 15-20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45-50g
- Fiber: 3g
- Protein: 20-25g
- Cholesterol: 55mg
Keywords: Ouderwetse goulash met elleboog macaroni, comfort food, eenvoudige maaltijd