Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ouderwetse Goulash met Elleboog Macaroni – Een Comfort Food Klassieker


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Ouderwetse goulash met elleboog macaroni is een eenvoudig comfort food gerecht met gekruid gehakt, macaroni, tomatensaus en gesmolten kaas. Perfect voor drukke weekavonden of gezellige familiemaaltijden.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 2 kopjes elleboog macaroni
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik tomatensaus (300 ml)
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje geraspte kaas (cheddar of naar keuze)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructions

  1. Kook de elleboog macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Voeg zout, peper, paprikapoeder en oregano toe.
  3. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot deze glazig zijn.
  4. Doe de gesneden paprika in de pan en bak 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus en eventueel suiker toe. Roer goed door en laat het mengsel 10-15 minuten sudderen.
  6. Voeg de gekookte macaroni toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar.
  7. Schep het mengsel over in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de goulash ongeveer 20 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Notes

  • Kook de macaroni beetgaar om overgaren in de oven te voorkomen.
  • Voor een romigere versie kun je een beetje roomkaas toevoegen aan de saus.
  • Gebruik chilipepervlokken of cayennepeper als je van een pittigere goulash houdt.
  • Bewaar restjes maximaal 3-4 dagen in de koelkast of vries in voor later gebruik.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Ouderwets, Comfort Food

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350-400
  • Sugar: 6g
  • Sodium: 850mg
  • Fat: 15-20g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45-50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 20-25g
  • Cholesterol: 55mg

Keywords: Ouderwetse goulash met elleboog macaroni, comfort food, eenvoudige maaltijd