Description
Kipgehaktballetjes met romige mosterdsaus zijn een hartig en smaakvol gerecht. De gehaktballetjes zijn mals en sappig, perfect aangevuld door de rijke en romige mosterdsaus. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid.
Ingredients
Scale
- 500 g kipgehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 250 ml kippenbouillon
- 100 ml kookroom
- 2 el Dijon mosterd
- 1 el honing
- 1 tl maïzena (optioneel, voor verdikking)
Instructions
- Meng in een grote kom het kipgehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, peterselie, zout en peper. Vorm kleine balletjes van het mengsel.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in porties goudbruin aan alle kanten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.
- Voeg de kippenbouillon, kookroom, Dijon mosterd en honing toe aan dezelfde pan. Breng aan de kook en laat sudderen.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze ongeveer 10-15 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn en de saus is ingedikt. Als de saus te dun is, meng dan de maïzena met een beetje water en voeg toe aan de saus om deze te verdikken.
- Serveer warm met aardappelpuree, rijst of pasta.
Notes
- Voor extra smaak kunt u een snufje nootmuskaat toevoegen aan het gehaktmengsel.
- De saus kan van tevoren worden bereid en opgewarmd.
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken, Bakken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 700 mg
- Fat: 28 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 20 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 120 mg
Keywords: kipgehaktballetjes, mosterdsaus, romige saus, hoofdgerecht, makkelijk recept