Description
Een heerlijke dessert met Oreo koekjes.
Ingredients
Scale
- 200g Oreo koekjes
- 50g boter, gesmolten
- 200g roomkaas
- 100g poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200ml slagroom
- 50g pure chocolade, geraspt
Instructions
- Verkruimel de Oreo koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan in de bodem van een springvorm.
- Klop de roomkaas met de poedersuiker en vanille-extract tot een glad geheel.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Verdeel het roomkaasmengsel over de Oreo bodem.
- Bestrooi de bovenkant met de geraspte chocolade.
- Laat het dessert minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Notes
- Serveer koud.
- Garneer eventueel met extra Oreo kruimels of chocoladesaus.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 25g
- Sodium: 150mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: Oreo, dessert, koekjes, chocolade, roomkaas