Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Orange Velvet Pound Cake with Two-Tone Glaze

Zalige Orange Velvet Pound Cake met 2 Kleuren Glaze


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 10-12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een fluweelzachte sinaasappel pound cake, versierd met een glanzende tweekleurige glazuur.


Ingredients

Scale
  • 250g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 300g fijne kristalsuiker
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 350g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel sinaasappel extract
  • Geraspte schil van 2 sinaasappels
  • Voor het glazuur: 200g poedersuiker, 2-3 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel gesmolten boter, kleurstof (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  2. Klop de boter en suiker romig in een grote kom.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, klop goed na elke toevoeging.
  4. Meng in een aparte kom bloem, bakpoeder en zout.
  5. Voeg afwisselend de droge ingrediënten en de karnemelk toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten. Mix tot net gecombineerd.
  6. Roer het sinaasappel extract en de sinaasappelschil erdoor.
  7. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  8. Bak 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster om volledig af te koelen.
  9. Maak het glazuur door poedersuiker, sinaasappelsap en gesmolten boter te mengen tot een glad geheel. Verdeel het glazuur in twee delen en kleur één deel indien gewenst.
  10. Glazuur de afgekoelde cake met de twee kleuren glazuur.

Notes

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe om overmengen te voorkomen.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Cake
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 11g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: sinaasappel cake, pound cake, glazuur, feestelijk, bakken