Description
Zachte en smaakvolle sinaasappelscones, perfect voor bij de thee of koffie.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 50g koude boter, in blokjes
- 30g suiker
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 ei
- ongeveer 100ml melk
- extra suiker om te bestrooien
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder en suiker.
- Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
- Roer de sinaasappelrasp erdoor.
- Klop het ei los met de melk. Voeg dit geleidelijk toe aan het droge mengsel en meng tot een zacht deeg. Gebruik niet alle melk als het deeg al samenhangt.
- Stort het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het kort.
- Druk het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
- Steek met een ronde vorm of mes rondjes uit het deeg.
- Leg de scones op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant licht met melk en bestrooi met suiker.
- Bak de scones in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
Notes
- Serveer de scones warm met clotted cream en jam.
- Je kunt ook rozijnen of cranberries aan het deeg toevoegen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Brits
Nutrition
- Serving Size: 1 scone
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 10g
- Sodium: 150mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 1g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: sinaasappelscones, scones, gebak, sinaasappel, recept