Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Orange Scones

Orange Scones: Heerlijke Smaak in 15 Minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 8 scones 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zachte en smaakvolle sinaasappelscones, perfect voor bij de thee of koffie.


Ingredients

Scale
  • 250g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50g koude boter, in blokjes
  • 30g suiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 ei
  • ongeveer 100ml melk
  • extra suiker om te bestrooien

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en suiker.
  3. Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
  4. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
  5. Klop het ei los met de melk. Voeg dit geleidelijk toe aan het droge mengsel en meng tot een zacht deeg. Gebruik niet alle melk als het deeg al samenhangt.
  6. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het kort.
  7. Druk het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
  8. Steek met een ronde vorm of mes rondjes uit het deeg.
  9. Leg de scones op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant licht met melk en bestrooi met suiker.
  10. Bak de scones in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

Notes

  • Serveer de scones warm met clotted cream en jam.
  • Je kunt ook rozijnen of cranberries aan het deeg toevoegen.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Gebak
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Brits

Nutrition

  • Serving Size: 1 scone
  • Calories: 200 kcal
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 8g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 3g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: sinaasappelscones, scones, gebak, sinaasappel, recept