Description
Een snel en gemakkelijk eenpansgerecht met gerookte worst en pasta, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 200 g gerookte worst, in plakjes
- 200 g pasta (bijv. penne of fusilli)
- 400 g tomatenblokjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit een grote pan of diepe koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-5 minuten tot hij zacht is.
- Voeg de knoflook en gerookte worst toe. Bak 2-3 minuten tot de worst lichtbruin is.
- Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, pasta en oregano toe. Roer goed door.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen met een deksel op de pan.
- Kook 10-12 minuten, of tot de pasta gaar is, af en toe roerend om plakken te voorkomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Gebruik eventueel andere groenten zoals paprika of spinazie.
- Voeg een scheutje room toe voor een romigere saus.
- Restjes zijn goed te bewaren in de koelkast.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eénpan
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 8g
- Sodium: 700mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 5g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 60mg
Keywords: Eenpanspasta, gerookte worst, snelle maaltijd, pasta met worst, makkelijk recept