Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
One Pot Creamy Beef and Garlic Butter Pasta

One Pot Romige Pasta: Succes gegarandeerd


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige pasta met rundvlees en knoflookboter, bereid in één pan.


Ingredients

Scale
  • 400g rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 400g penne pasta
  • 700ml runderbouillon
  • 200ml kookroom
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook, oregano, basilicum, zout en peper toe. Bak 1 minuut mee tot het geurig is.
  5. Voeg de penne pasta toe aan de pan.
  6. Giet de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
  7. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat 10-12 minuten sudderen, of tot de pasta al dente is, af en toe roerend.
  8. Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor.
  9. Laat de saus indikken, nog ongeveer 2-3 minuten, terwijl je blijft roeren.
  10. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Je kunt ook een andere pastasoort gebruiken, zoals fusilli of macaroni.
  • Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor wat pit.
  • Controleer de pasta tijdens het koken en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of water toe.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Eén pan
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: pasta, rundvlees, knoflook, romig, één pan, snel, diner