Description
Een romige pasta met rundvlees en knoflookboter, bereid in één pan.
Ingredients
Scale
- 400g rundergehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 400g penne pasta
- 700ml runderbouillon
- 200ml kookroom
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook, oregano, basilicum, zout en peper toe. Bak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Voeg de penne pasta toe aan de pan.
- Giet de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, dek de pan af en laat 10-12 minuten sudderen, of tot de pasta al dente is, af en toe roerend.
- Roer de kookroom en Parmezaanse kaas erdoor.
- Laat de saus indikken, nog ongeveer 2-3 minuten, terwijl je blijft roeren.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook een andere pastasoort gebruiken, zoals fusilli of macaroni.
- Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor wat pit.
- Controleer de pasta tijdens het koken en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of water toe.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eén pan
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 3g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: pasta, rundvlees, knoflook, romig, één pan, snel, diner