Description
Een eenvoudig en smaakvol eenpansgerecht met Mexicaanse smaken.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 400 gram rijst (ongekookt)
- 800 ml kippenbouillon
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram geraspte kaas (cheddar of mexicaans)
- Verse koriander, gehakt (optioneel)
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en paprika’s toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Voeg de kipblokjes toe en bak rondom bruin.
- Roer de rijst, kippenbouillon, tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder en oregano erdoor. Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen tot de rijst gaar is en het meeste vocht is opgenomen, ongeveer 20-25 minuten. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi de geraspte kaas erover en laat het smelten onder het deksel, nog een paar minuten.
- Garneer met verse koriander indien gewenst.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals maïs of zwarte bonen.
- Pas de hoeveelheid chilipoeder aan naar je eigen smaak.
- Serveer met een schep zure room of guacamole.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: ongeveer 450 kcal
- Sugar: ongeveer 5g
- Sodium: ongeveer 800mg
- Fat: ongeveer 15g
- Saturated Fat: ongeveer 5g
- Unsaturated Fat: ongeveer 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 50g
- Fiber: ongeveer 5g
- Protein: ongeveer 25g
- Cholesterol: ongeveer 70mg
Keywords: eenpansgerecht, mexicaans, rijst, kip, snel, makkelijk