Description
Een heerlijk en eenvoudig eenpansgerecht met Cajun kip, romige Alfredo saus en orzo pasta.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel Cajun kruiden
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel)
- 350g orzo pasta
- 750ml kippenbouillon
- 200ml slagroom
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan dezelfde pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook, Cajun kruiden, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak nog 1 minuut mee tot het geurig is.
- Voeg de orzo pasta toe aan de pan en roer goed om.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat 10-12 minuten sudderen, of tot de orzo gaar is en de meeste vloeistof is opgenomen. Roer af en toe.
- Voeg de slagroom, Parmezaanse kaas en de gebakken kip toe aan de pan. Roer goed door tot de saus romig is en de kip is opgewarmd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Pas de hoeveelheid cayennepeper aan naar uw voorkeur voor pittigheid.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of broccoli voor een completer gerecht.
- Zorg ervoor dat de orzo gaar is voordat u de room toevoegt, anders kan het gerecht te waterig worden.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Cajun
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 3g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: eenpansgerecht, cajun, kip, alfredo, orzo, pasta, snel, makkelijk