Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
One-Pan Ground Beef and Potato Skillet

One-Pan Ground Beef and Potato Skillet: Eén superrecept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een snel en eenvoudig eenpansgerecht met gehakt en aardappelen, perfect voor een doordeweekse avond.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml runderbouillon
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
  3. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en rode paprika toe aan de pan. Bak 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de aardappelblokjes, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Roer goed door.
  5. Giet de runderbouillon in de pan. Breng aan de kook, dek af en laat 15-20 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn. Roer af en toe.
  6. Haal het deksel van de pan en laat nog 5-10 minuten sudderen om eventueel resterend vocht te laten verdampen.
  7. Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Notes

  • Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.
  • Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Eenpan
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 12g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: gehakt, aardappelen, eenpansgerecht, snel, eenvoudig, avondeten