Description
Een snel en eenvoudig eenpansgerecht met gehakt en aardappelen, perfect voor een doordeweekse avond.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundergehakt
- 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0.5 theelepel uienpoeder
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 ml runderbouillon
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesnipperde ui, knoflook en rode paprika toe aan de pan. Bak 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de aardappelblokjes, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Roer goed door.
- Giet de runderbouillon in de pan. Breng aan de kook, dek af en laat 15-20 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn. Roer af en toe.
- Haal het deksel van de pan en laat nog 5-10 minuten sudderen om eventueel resterend vocht te laten verdampen.
- Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Notes
- Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpan
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 700mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: gehakt, aardappelen, eenpansgerecht, snel, eenvoudig, avondeten