Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grandma's Southern Sweet Potato Cobbler for Thanksgiving

Oma’s Cobbler: 4x Zoete Smaken


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Een heerlijke zoete aardappelcobbler, perfect voor Thanksgiving.


Ingredients

Scale
  • 2 pond zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 kopje witte suiker
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje boter, gesmolten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 kopje melk
  • 1 ei
  • 1/2 kopje pecannoten, gehakt (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Kook de zoete aardappelen tot ze zacht zijn. Giet af en pureer.
  3. Meng de gepureerde zoete aardappelen met witte suiker, bruine suiker, gesmolten boter, kaneel, nootmuskaat en zout. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
  4. Meng in een aparte kom de bloem en het bakpoeder. Voeg de melk en het ei toe en meng tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag over het zoete aardappelmengsel.
  6. Bestrooi met pecannoten, indien gewenst.
  7. Bak 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.

Notes

  • Serveer warm met vanille-ijs of slagroom.
  • Kan van tevoren worden bereid en voor het serveren worden opgewarmd.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Zuidelijk

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 45g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 6g
  • Unsaturated Fat: 9g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 55g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: zoete aardappel cobbler, Thanksgiving dessert, Zuidelijk recept, kaneel, nootmuskaat