Description
Een heerlijke zoete aardappelcobbler, perfect voor Thanksgiving.
Ingredients
Scale
- 2 pond zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 kopje witte suiker
- 1/2 kopje bruine suiker
- 1/4 kopje boter, gesmolten
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zout
- 1 kopje bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 kopje melk
- 1 ei
- 1/2 kopje pecannoten, gehakt (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Kook de zoete aardappelen tot ze zacht zijn. Giet af en pureer.
- Meng de gepureerde zoete aardappelen met witte suiker, bruine suiker, gesmolten boter, kaneel, nootmuskaat en zout. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
- Meng in een aparte kom de bloem en het bakpoeder. Voeg de melk en het ei toe en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag over het zoete aardappelmengsel.
- Bestrooi met pecannoten, indien gewenst.
- Bak 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
Notes
- Serveer warm met vanille-ijs of slagroom.
- Kan van tevoren worden bereid en voor het serveren worden opgewarmd.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Zuidelijk
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 45g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 9g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 55g
- Fiber: 4g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: zoete aardappel cobbler, Thanksgiving dessert, Zuidelijk recept, kaneel, nootmuskaat