Description
Een romantisch recept voor een speciale dag.
Ingredients
Scale
- 2 biefstukken (ca. 200g per stuk)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 100g champignons, gesneden
- 50g sjalotten, fijngehakt
- 50ml rode wijn
- 100ml runderbouillon
- 1 eetlepel boter
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de biefstukken naar gewenste gaarheid, ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze rusten.
- Voeg de champignons en sjalotten toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn.
- Blus af met rode wijn en laat inkoken.
- Voeg de runderbouillon toe en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Roer de boter erdoor voor een glanzende saus.
- Serveer de biefstuk met de champignon-rode wijnsaus, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Serveer met uw favoriete bijgerechten zoals aardappelpuree of gegrilde asperges.
- Pas de baktijd van de biefstuk aan uw persoonlijke voorkeur aan.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Pan-gebakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 300mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 10g
- Fiber: 2g
- Protein: 40g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Old Romantic Day Recipe, romantisch diner, biefstuk, rode wijnsaus, speciale gelegenheid