Description
Een authentiek en heerlijk recept voor Noord-Franse Suikertaart.
Ingredients
Scale
- 300g bloem
- 150g koude boter, in blokjes
- 75g suiker
- 1 ei
- Scheutje melk
- 100g boter
- 200g suiker
- 2 eidooiers
- 50ml slagroom
Instructions
- Maak het deeg: meng bloem, koude boter en suiker. Voeg ei en melk toe. Kneed tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een taartvorm met het deeg.
- Maak de vulling: smelt 100g boter met 200g suiker.
- Roer de eidooiers en slagroom erdoor.
- Giet de vulling in de taartvorm.
- Bak de taart 30-35 minuten, of tot goudbruin.
- Laat afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer de taart warm of koud.
- Lekker met een bolletje vanille-ijs.
- Bewaar restjes afgedekt in de koelkast.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 100mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: Noord-Franse Suikertaart, Suikertaart recept, Franse taart, zoet gebak