Description
Een snelle en makkelijke pompoentaart die niet gebakken hoeft te worden.
Ingredients
Scale
- 1 kant-en-klare taartbodem
- 1 blik (425g) pompoenpuree
- 1 blik (300ml) gecondenseerde melk
- 2 eieren, licht geklopt
- 1 theelepel gemalen kaneel
- ½ theelepel gemalen gember
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ¼ theelepel zout
- Gepureerde slagroom (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Meng in een grote kom de pompoenpuree, gecondenseerde melk, geklopte eieren, kaneel, gember, kruidnagel en zout. Klop tot alles goed gemengd is.
- Giet het pompoenmengsel in de kant-en-klare taartbodem.
- Dek de taart af met plasticfolie.
- Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven, of tot de vulling stevig is.
- Garneer met slagroom voor het serveren, indien gewenst.
Notes
- Zorg ervoor dat de taart volledig is opgesteven voordat u hem aansnijdt.
- U kunt ook uw eigen kruidenmix maken door kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat te combineren.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 0 min
- Category: Dessert
- Method: No-Bake
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300
- Sugar: 40g
- Sodium: 150mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: no-bake pompoentaart, makkelijke pompoentaart, snelle pompoentaart, herfst dessert, vegetarische taart