Description
Snelle en makkelijke mini bananencakes zonder bakken. Perfect voor een snelle dessertkeuze.
Ingredients
Scale
- 1 pak (ongeveer 12 stuks) graham crackers, verkruimeld
- 1/4 kopje gesmolten boter
- 2 rijpe bananen, gepureerd
- 1 pak (8 oz) roomkaas, verzacht
- 1/2 kopje poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje slagroom
Instructions
- Meng de verkruimelde graham crackers met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van minimuffinvormpjes.
- Klop in een aparte kom de gepureerde bananen, roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het bananen-roomkaasmengsel.
- Schep het bananenmengsel op de bodem van graham crackers in de muffinvormpjes.
- Dek de vormpjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer eventueel met plakjes banaan of een toefje slagroom voor het serveren.
Notes
- Gebruik goed rijpe bananen voor de beste smaak.
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is om klontjes te voorkomen.
- Je kunt ook een andere koekjesbodem gebruiken, zoals digestive koekjes.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Desserts
- Method: Geen bakmethode
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 cake
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20 g
- Sodium: 150 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 7 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 25 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 3 g
- Cholesterol: 40 mg
Keywords: no-bake, mini, banaan, cream cake, dessert, snel, makkelijk, vegetarisch