Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

No-Bake Pindakaasrepen – Makkelijk, Chewy en Onweerstaanbaar


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 10 minuten (inclusief koeltijd)
  • Yield: 12-16 repen 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

No-Bake Pindakaasrepen zijn eenvoudige, chewy en chocoladeachtige snacks die snel te maken zijn zonder oven. Perfect voor tussendoor of als dessert.


Ingredients

Scale
  • 250 g pindakaas (crunchy of romig)
  • 120 ml honing (of ahornsiroop voor een vegan optie)
  • 60 g boter of kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 225 g havermout (snelle of grove havermout)
  • 1/4 theelepel zout
  • 180 g pure of melkchocolade
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Optioneel: extra chocoladedruppels, gehakte pinda’s, zeezoutvlokken

Instructions

  1. Bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier en laat wat bakpapier over de randen hangen.
  2. Doe pindakaas, honing en boter in een steelpan en verwarm op laag tot middelhoog vuur. Roer constant tot alles gesmolten en goed gemengd is.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg vanille-extract en zout toe.
  4. Voeg de havermout toe en roer tot alles volledig bedekt is.
  5. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk stevig aan tot een gladde laag.
  6. Smelt de chocolade en pindakaas samen in een magnetronbestendige kom in stappen van 30 seconden, roer tussendoor tot een glad mengsel.
  7. Giet de gesmolten chocolade over de pindakaaslaag en verdeel gelijkmatig.
  8. Strooi optioneel extra chocoladedruppels of gehakte pinda’s bovenop.
  9. Zet de bakvorm in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
  10. Haal de repen uit de bakvorm door het bakpapier omhoog te tillen en snijd in 12-16 stukjes.

Notes

  • Gebruik natuurlijke pindakaas voor een minder zoete en puurdere pindasmaak.
  • Druk het mengsel stevig aan om stevige repen te krijgen.
  • Laat de repen goed opstijven in de koelkast voor het beste resultaat.
  • Bewaar de repen in de koelkast voor een stevige textuur.
  • Experimenteer met toevoegingen zoals noten, kokos of gedroogd fruit.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert, Snack
  • Method: No-Bake
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 reep
  • Calories: 220
  • Sugar: 12g
  • Sodium: 80mg
  • Fat: 14g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 5mg

Keywords: No-Bake Pindakaasrepen, makkelijke pindakaasrepen, chocolade pindakaas snack, gezonde snack, no-bake dessert